Logofacebook

Duikclub Karcharias

Share

Sportduiken is iets, dat veel mensen tot de verbeelding spreekt. We kennen allemaal de documentaires van Discovery Channel en National Geographic over die wondere onderwaterwereld. En bij sommigen onder ons komt dan de gedachte op: 'Wat zou het prachtig en vooral leuk zijn om zó maar tussen de vissen te kunnen zwemmen!'

 

Nu is sportduiken natuurlijk niet zó maar een ‘leuke bezigheid’. Wij weten ook allemaal dat ademhalen onder water geen natuurlijk gegeven is voor een mens. Er komt toch nogal wat kijken bij het ‘je hoofd onder water steken en genieten’. Vooral je eigen veiligheid en die van je buddy (want je duikt nóóit alleen!) staan altijd voorop. Hiervoor bieden wij diverse gedegen opleidingen aan. Maar tijdens die opleidingen wordt ook nooit uit het oog verloren dat we uiteindelijk tòch ook onder water gaan om te genieten.


Natuurlijk is het een groot voordeel dat je de duikopleiding volledig in je eigen taal volgt. Bovendien bepaal je zelf in grote mate je studie-/opleidingstempo. Bovendien hoef je dan tijdens je vakantie nìet meer met de neus in de boeken. Karcharias biedt een CMAS duikbrevet, waarmee je over de gehele wereld terecht kunt.

Daarnaast is het zo, dat duiken niet alleen in de tropische wateren leuk is. Bij Karcharias leer je mede-duikers kennen met verschillende ervaringsniveau’s met wie je kunt gaan duiken in Limburg, Duitsland, België en Zeeland. Daarnaast worden er regelmatig trips georganiseerd naar (wat) verder weg gelegen duikstekken, zoals Spanje (Estartit), Curaçao of zelfs Bali.

 

Kortom: Nog nooit gedoken, maar wel eens willen ‘proeven’ aan deze prachtige sport? Maak een afspraak en maak een proefduik – eerst in het zwembad om de apparatuur een beetje te leren kennen en daarna buiten!!

Je bent van harte welkom!!

 

De vereniging is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40189011 en is aangesloten bij de overkoepelende bond Nederlandse Onderwatersportbond (NOB), die is aangesloten bij CMAS.

Er is een nauwe samenwerking met de duikvereniging PV de Linde van APG te Heerlen.

Training en opleiding: De wekelijkse trainingen worden gegeven op maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur in het zwembad Sportfondsen te Hoensbroek en voor de buitenwater opleiding gaan wij naar de Bosmolenplas in Panheel.
Inschrijfgeld: Bij aanmelding als lid dient er een inschrijfgeld van € 170,- te worden betaald.
Voor dit geld worden de volgende zaken geregeld:
  • inschrijfgeld bij de NOB,
  • eerste jaar contributie bij de NOB
  • opleidingskosten voor het eerste brevet
  • eerste examen
  • brevet
  • logboek
Contributie:

De contributie bedraagt voor leden van Karcharias € 18,- en voor leden van PV de Linde duiken €11,- per maand.
De contributie dient maandelijks te worden voldaan.
Aanmelding bij de vereniging kan geschieden door het invullen van een inschrijfformulier.
Dit formulier is te verkrijgen bij de bestuursleden en is uiteraard ook op te vragen via het e-mail adres van de vereniging. ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Overige informatie met betrekking tot het lidmaatschap:

Het nieuwe lid moet in het lopende kalenderjaar minimaal de leeftijd van 16 jaar bereiken of bereikt hebben.
Tevens dient men medisch gekeurd te zijn voor de duiksport; dit kan nog tot 3 maanden na aanmelding.

Ben je al in het bezit van een duikbrevet, dan zullen we samen bekijken op welk niveau je bij onze club ingeschaald kunt worden en welke (vervolg) opleidingen er voor jou mogelijk zijn.

Tijdens de opleiding worden duikfles, ademautomaat en jacket door de vereniging ter beschikking gesteld.
Deelname aan alle activiteiten geschiedt geheel op eigen risico.
Nimmer kunnen bestuursleden, instructeurs, duikleider (of diens assistent) aansprakelijk worden gesteld.

Leden:

De vereniging telt per januari 2023 25 leden, 
14 leden Karcharias en 11 leden PV de Linde onderafdeling duiken.

 

Neem rustig contact op met John Poelsma. Hij is te bereiken op 06-29 024 955.

Of download het inschrijfformulier door boven in het menu op informatie te gaan staan en dan inschrijfformulier selecteren.

Tot ziens bij Duikclub Karcharias / PV de Linde onderafdeling duiken

  

Sportduiken, een fascinerende bezigheid!

 

© Duikclub Karcharias